28 Mayıs 2013 Salı

Siyah beyaz televizyonlar vardı / tv fıkrası


By on 5/28/2013 08:20:00 ÖÖ

www.ucuzcubekir.com

Eskiden siyah beyaz  televizyonlar vardı, belki de çoğunuz hatırlamazsınız bile. Tek kanallıydı elbette yayın. İstiklal Marşı ile açılmasını heyecanla bekler, gece 12'de yine bayrak töreni ile kapanmasını sonuna kadar izlerdik.. Mahallede hangi evde televizyon varsa, özellikle Türk filmi gösterileceği akşamlarda o evde şenlik olurdu. Komşular toplanır, çaylar kekler yapılırdı.. Hep birlikte Ayşecik'in öksüz kalmasına ağlanılır, köyden gelen Türkan Şoray'ın Ediz Hun'la evlenmesine hep birlikte sevinilirdi.. Duygularımızı dışa vurmaktan korkmazdık o zamanlar, belki de daha saftık her anlamda.. Küçük büyük demeden Heidi'nin maceralarını izlerdik hep birlikte.. Muhammet Ali'nin boks maçlarını hiç kaçırmazdık.. Ne olduysa Dallas çıkınca bozuldu her şey.. Hayatımıza bilmediğimiz entrikalar girdi, içten pazarlıkları, para için neler yapıldığını gördük ve değişmeye başladık sanki.. Türk filmlerinin sonlarında kötü adamların bir şekilde kaybetmesine alışmıştık çünkü biz, oysa Dallas'ın kötü adamı Ceyar hep kazanıyordu.. Dallas'tan sonrası ise malumunuz, Yalan Rüzgarı  furyası ve yalan rüzgarına dönüşen hayatlar hızla çoğalmaya başladı..
İçim burkuldu şimdi, haydi bir televizyon fıkrası anlatayım size de güne gülümseyerek başlayalım hep birlikte..

GÜNÜN FIKRASI

Karadeniz'li Dursun, televizyonlarda onlarcasını gördüğünüz saçma yarışmalardan birine katılmış ve kazanmış. Ama kazandığı paranın yarısını kesmişler. Dursun sebebini sorunca da:
" - Kazandığınız paradan vergi kesiyoruz." demişler. Dursun'un kafasına bu kadar vergi kesintisi yatmamış ve avukata gitmiş.
"-Ula uşağum, ha böyle yarı yarıya vergi mi olur da, bunlar penu kandirdular, ne yapacağum?"
Avukat da
"-Televizyonu mahkemeye ver." demiş..
Aradan biraz  zaman geçince avukat Dursun'a sormuş:
"- Televizyonu mahkemeye verdin mi?" Dursun yanıtlamış:
"- Verdum vermesine da ertesi cün ceri cetirdum oni, televizyon olmadan yapamadum daa"  demiş..

Hepinize az televizyonlu, bol gülümsemeli bir gün dilerim.
Ucuzcu Bekir Abi'niz..




Ucuzcu Bekir der ki:

Her türlü yorumunuz kabulümdür, yeter ki incitecek bir şey söylemeyin..

0 yorum:

Yorum Gönder

Hakaret içermedikten sonra her yorum kabulümdür.