11 Mayıs 2013 Cumartesi

Eskiden çizgili pijamalarımız vardı..


By on 5/11/2013 06:16:00 ÖS


Eskiden çizgili pijamalarımız vardı, bir de çizgili pijaması olan pazar babaları elbette. Bu babalar, bütün gün çizgili pijamalarını üzerlerinden çıkarmaz,sesini sonuna kadar açtıkları pilli radyodan maç dinleyerek pazar gününü kendi çaplarında eğlenceli geçirirken, aslında bir anlamda ev halkına da işkence ederlerdi.O zamanlar pazar günleri sadece babaların maç sesiyle değil, annelerin çamaşır günü olması ve elbette ki haftanın banyo yapılma günü olmasıyla da işkenceydi yanılıyor muyum? Canınız isteseme de annenizin zorlamasıyla kendinizi banyoda bulurdunuz..Şimdiki gibi her gün duş yapmak nerdee? Pazar günleri kazanlı termosifon yakılır, herkes sırayla banyoya girerdi. Ev kalabalıksa ve sona kaldıysanız, soğuk suya mahkum olurdunuz mecburen..
    Bazen keyifli pazarlar da olurdu elbet.. Eğer hava güzelse ve keyifleri de yerindeyse ev halkına bir gün önceden pikniğe gidileceğini müjdelerdi babalar. Sarmalar, dolmalar yapılır; börekler, kuru köfteler hazırlanırdı bir gün önceden heyecanla. Evin babası pijama üstünü evde bırakır, piknik alanlarında beyaz atletiyle boy gösterirdi bu sefer de.. Sonradan nasıl olduysa unutuldu gitti bu bir döneme damgasını vuran meşhur erkek pijama modelleri. Çizgili pijama giyen erkekler, mizah dergilerinde tabiri caizse "maganda" olarak aşağılandı.2005-2006 yıllarında fenomen olan Avrupa Yakası dizisindeki Gaffur, bu nostaljik pijamalarla boy göstermeye başlayınca, birden talep patlaması yaşandı yine. İnsanlar "Gaffur Pijaması" arar oldular dükkanlarda. 

Gaffur bu babaların karikatürize edilmiş abartılı haliydi, göbeği ve bıyığı eksikti yalnızca.. Ürkünç bir tipti, pazar babaları biraz daha sevimliydi oysa ki.. Balon etkisi çabuk geçti tabii ki. Yine unutuldu bizim pijamalarımız. Bu günden bakıldığında, sevimli nostaljik bir ögedir, hoşluktur, eski Türk filmlerini anımsatır bu pijamalar.. Münir Özkul'un sevecen Anadolu babası halleri gelir akıllara.. 
Nereden geldi aklıma bu hikayeler diyecekseniz, bizim dükkandaki pijamalara bakarsanız sizin de göreceğiniz gibi,raflarda çizgili pijama yok.. Şimdinin modern erkek ve kadınlarının beğeneceği cinsten malları dizdik biz de mecburen. Çizgili pijama satsaydım, sahi alır mıydınız merak etmiyor değilim hani..
 Sümerbank pijamalarından girdik, nerelerden çıktık be sevgili okuyucu? Bir dahaki yazıda yine nostalji yaparız birlikte..


Muhabbetiniz ve  bereketiniz bol olsun, kalın sağlıcakla..

Bekir Abi'niz..

Ucuzcu Bekir der ki:

Her türlü yorumunuz kabulümdür, yeter ki incitecek bir şey söylemeyin..

2 yorum:

  1. çizgili pijamalar sanal markette :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bizim dükkanda çizgili pijama yok, yeni bir Gaffur lazım:)

      Sil

Hakaret içermedikten sonra her yorum kabulümdür.