1 Eylül 2013 Pazar

Ucuzcu Bekir'in sonbaharı karşılaması


By on 9/01/2013 09:58:00 ÖÖ

ucuzcubekir-eylul-2013
www.ucuzcubekir.com
Bizim yazar bu sabah erkenden kalktı, baktı hava sanki bu günün 1 Eylül olduğunu bilir gibi serin, yine fotomantaja başvurup benim resmimle bir güzel Eylül takvimi hazırladı. Şu hazır fotomontaj siteleri de olmasa burası resimsiz, tatsız tuzsuz  bir yer olacaktı. Bizimkinde nerede resim yeteneği? Çöp adam bile çizemez! Photoshop'dan falan da anlamıyor. Allahtan bulmuş böyle kolay siteler de, bir de resim yüzünden kavga etmekten kurtuluyoruz bu sayede..

Eylül diyorduk, ben sonbaharı çok severim. Ne kavurucu sıcakta terler insan, ne de kazak giyecek kadar üşür. Sağ olsun beni çizen arkadaş da bana kilolu olmayı uygun görmüş. Yüzüme baksanıza, ay parçası gibi.. Halimden memnunum elbet ama, bu kiloları sıcakta taşımak hiç de kolay olmuyor. Hayali karakterin rejim yapması görülmüş şey mi? Alıştım gittim ben de bu yuvarlak halime.. İşte biraz da bu nedenle seviniyorum eylül geldiği için.. Ohh, artık terlemekten kurtulacağım! 
Çocuklar okula başlayacaklar, aylaklıktan kurtulacaklar. Yazlıkçılar paşa paşa evlerine dönecek güneşten kavrulmuş tenleriyle. Daha bir hareketli ve de bereketli olacak her şey. Yaz aylarında parklarda, bahçelerde, deniz kenarlarında, sokaklarda boş boş oturup dururduk. Artık havalar serinleyince herkes işine gücüne bakacak. Gelecek tatilin hayalini kuracak bir taraftan da millet.. Öte yandan romantik yağmurlar başlayacak, insanlar sevgililerini, eşlerini, çocuklarını alıp sinemalara, tiyatrolara gidecekler.. Ne güzel şey şu sonbahar yahu, içim coştu birden.. 
Sonbahar için "hüzün mevsimi" derler ya, aldırmayın siz  onlara.. Benim gibi komik bir adamı bile şaire çevirecek kadar romantik bir mevsimdir güz.. Issız ağaçlı yollarda yürüyesim gelir, piyano keman ikilisinden duygusal parçalar dinleyesim gelir. Bakmayın öyle pos bıyıklı olduğuma, bu gördüğünüz Bekir, aslında çok da ince ruhlu bir adamdır. Görmesini bilene elbet..

Daha kahvaltımı bile yapmadan neler anlatıyorum böyle, bizim yazar da yemedi daha hiç bir şey. İnsan kahvaltı yapmadan muhabbete dalar mı? Biz böyleyiz işte, gönül insanıyız. Severiz dertleşmeyi..

Neyse dostlarım, bu sonbahar hepinize huzur ve bereket getirsin diyerek ben müsaadenizle bir şeyler yemeğe gidiyorum. 
Bu arada dükkanıma da beklerim; artık biliyorsunuz nasılsa yolu.. Çay kahve ikram edemem belki ama, bu anlattıklarımı hatırlayıp gülümsersiniz en azından..

Bereketli, huzurlu bir güz olsun..
Kalın sağlıcakla..

Ucuzcu Bekir der ki:

Her türlü yorumunuz kabulümdür, yeter ki incitecek bir şey söylemeyin..

4 yorum:

  1. ben de hala bir şey yemedim :D yahu nasıl bir edebi aşkmış bizimkisi :D sanat gerçekten de karın doyurmuyormuş :D :D sonbaharla ilgili bütün tespitlere katılıyorum ve sabahın köründe takvim 1 eylül ü gösteriyor diye bir sonbahar denemesi de ben yazdım :)) yaşasın sarı sarı yapraklar ve de hafif serin rüzgarlar :)) ve ben hala açım bir şeyler yemedim:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbahar'ın büyüsü işte, insan edebiyatla, sohbetle karın doyurabiliyor:)
      Güzel bir pazar kahvaltısı hazırlayın kendinize, çilek reçeli de olsun sofranızda..
      Keyifli bir kahve höpürdetin sonra da..

      Ohh,, yaşasın sonbahar :)

      Sil
  2. Ben biraz daha denize girmek istiyorummm.-yasak konuldu ,bana.-Havalar azıcık daha sıcak olsun.insanın kalbi üşüyor sonra..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telaşlanmayın, eylül o kadar da acımasız değildir, hemen üşütmez insanı. Deniz çok da güzel olur hatta..
      Ama her ne olursa olsun, hangi mevsim olursa olsun sakın kalbinizi üşütmeyin, onu sıcak duygularla besleyin:)

      Sil

Hakaret içermedikten sonra her yorum kabulümdür.