25 Eylül 2013 Çarşamba

Ucuzcubekir'i terleten sorular!


By on 9/25/2013 10:07:00 ÖÖ

yeni-bloglarin-kaynasmasi-etkinligi
Biraz sosyalleşeyim diye Kozmetik Tutkunu bloğunun düzenlediği etkinliğe katıldım.. Bu etkinlikte blog yazarları eşleşti, sorular sordu birbirlerine.. Güzel oldu, ben de bir kitap tutkunu olan "Kalemimdenyazılar" bloğu ile eşleştim. Kendisinin çok güzel kitap tavsiyeleri var, buyurun buradan kalemimdenyazılar'a  bakın, çok beğeneceksiniz dostlarım.. Ne o şaşırdınız mı yoksa? Ne yani bıyıklı göbekli esnaflar kitap sevemez mi? Atın artık ön yargılarınızı yahu!

Neyse efendim, Kalemimdenyazılar'dan gelen soruları görünce kendimi röportaj yapılan ünlü şahsiyetler gibi hissettim, gururum okşandı ne yalan söyleyeyim. Sağolsun, çok da güzel sorular hazırlamış. Bakalım sizler de okuyunca beğenecek misiniz..


İşte sorular ve cevaplarım:

1- Bloğunuz ne zaman yayına girdi? 

Efendim 21 nisan 2013 saat 02:57'de ilk yazımı yayınlamışım. Demek o kadar heyecanlıymışım ki gecenin bir vakti yayın yapmışım!  Aradan beş ay geçmiş, ama itiraf edeyim, bu beş ayın bir iki ayında doğru dürüst yazı yazılmamış.. Aslında bu hiç de benim suçum değil, tamamen bizim yazarın tembelliği! Bana sakın " yazarla ne alıp veremediğin var?" demeyin, görüyorsunuz işte kanıtlar ortada..

2- Neden "Ucuzcubekir" ismini seçtiniz? Bir hikayesi var mı?

İngilizce isimlerle ortalığı kaplayan AVM'lere inat bizden bir isim olsun dedik! Esnaf kültürüne yakışan Ucuzcu Bekir ismini pek bir sevimli bulduk.. Biraz nostalji, biraz da espri var bu isimde, sizce de öyle değil mi..


3- Ürün yelpazenizde neler var, kısaca anlatır mısınız?

Böyle sormuş sağ olsun Başak Hanım. Kendimi anlatmaya fırsat vermiş.. Efendim benim mütevazi sanal dükkanımda her şey var.. Giyim var, elektronik var, kozmetik var, pet-shop var, spor malzemeleri var, bakım ürünleri var, pijama var, gecelik var, parfüm var, takı var, saat var, gözlük var, hayatı kolaylaştıran Zihni Sinir ürünleri gibi şeyler bile var..  Buyurun beklerim hepinizi demekten dilimde tüy bitti biliyorsunuz, işte burada benim dükkan..

4- Bloğunuzun ve sitenizin reklamını ne tür yollarla yapıyorsunuz?

Belki inanmayacaksınız ama daha hiç reklam yapmadım. Yazıyor işte benim yazar, hepsi bu kadar! Bu aralar yapayım bir reklam diyorum aslında..

5- Neden "Ucuzcubekir" den alış veriş etmeliyim? 

Kalemimden Yazılar'ın sahibesi sevgili Başak Hanım, işte bu soruyla beni köşeye sıkıştırdınız.. Bakalım cevaplarım sizi tatmin edecek mi?
Şimdi efendim, "Her şey benim dükkanda en ucuz, ben mükemmelim!" gibi yanıltıcı reklamlar yapmak bizim gibi dürüst esnaflığı korumaya çalışanlara ters.. Ben küçük girişimciyim, bir network sistemi sayesinde böyle bir dükkana sahip oldum. Günde yüz binlerce liralık reklam veren zenginlerle boy ölçüşemem elbette..
Bir kere benim dükkanımda sevgi var, 2 liralık bir şey satılsa bile mutluluktan havalara uçacak bir insan var, ruh var yani.. Sipariş geldiği anda bizim yazar herkesi ayaklandırıyor, bir gün içinde kargonuz çıksın diye elinden geleni yapıyor.. Bu birinci sebep..
İkincisi, dükkandan bir şey beğendiniz diyelim.. Bizim yazara veya bana atın bir mail, sizin için o ürünün fiyatında ne indirim yapabiliyorsak seferber oluruz inanın.. Size özel olarak gider o ürünün fiyatını yönetim panelinden değiştirebiliriz de.. Bizim amacımız çok para kazanmak değil, hareket olması, dükkanın sevilmesi.. Yani ne yazar, ne de ben paraya tamah etmeyiz.. Kendimizi geçindirecek bir işimiz olsun derdindeyiz, sizi kandırmayız anlayacağınız.. Yani AVM'lere inat, küçük esnafı yaşatmak isteyenler gelsin isteriz bizim dükkana.. Ailenizin sanal esnafı olmak gibi bir misyon edindik kendimize.. Yani bir şeye ihtiyacınız olduğunda "Bakalım Bekir'de var mı?"  dedirtebilirsek ne mutlu bize!

6- Kitaplarla aranız nasıl?  (Bloğumla ilgili olarak)

Başak Hanım içiniz rahat olsun.. Bizim yazar (beni yazan şahsiyet) kitapları pek sever.. Bu aralar yazmaktan okumaya pek fırsat bulamasa da kitapsız yaşayamaz.. Zaten eski yazılara baktıysanız fark etmişsinizdir. Biz yazarla zaman zaman atışırız, en büyük kavgamız da "beni entel yapmak istemesi" yüzünden çıkmıştı.. Derdi beni entel esnaf yapmakmış, bakalım ne olacak bu işin sonu!

7- Ürün yelpazenize kitapları da almayı düşünür müsünüz?

Bizim dükkan, network ağına bağlı olmasa elbette düşünürdüm.. Hatta bizim yazarın elinden gelse kitap okunan bir kafe açmak ister! Ama bu iş biraz zor görünüyor maalesef..

7- Blog dünyası ve e-ticaret ile ilgili görüşleriniz nelerdir?

Blog dünyasını seviyorum.. Herkesin bloğunu, düşüncelerini sergilediği bir tezgah olarak düşünüyorum. Kiminde moda, kiminde sosyal kaygılar, kiminde ticari kaygılar, kiminde kitaplar, kiminde filmler, kiminde oyunlar, kiminde internet, kiminde mizah, kiminde yaptığı işi tanıtma çabası.. Rengarenk bir dünya burası, istediğin tezgaha istediğin gibi girip bakabiliyorsun.. Kimse sana "giriş biletli, hop dur bakalım!" demiyor.. Ne güzel bir özgürlük var, umarım bozulmaz!
E-ticaret derseniz de inanılmaz gelişen bir sektör.. Kıran kırana mücadele var elbette gerçek hayatta olduğu gibi.. Nasıl ki günlük hayatta AVM'ler küçük esnafı bitiriyor, e-ticarette de milyon dolarlık firmalar küçük sitelerin önünü kapatıyor maalesef.. Benim derdim, aslında bu büyük büyük firmalara inat bir başarı öyküsü olabilmek.. Bakalım inşallah emeklerimiz boşa gitmez..

Evet dostlar, sorularımız bu kadardı.. Bu eğlenceli ve de yararlı etkinliği düzenlediği için Kozmetiktutkunu bloğuna ve güzel sorular hazırladığı için Kalemimdenyazılar'ın sahibesi Başak Hanım'a çok teşekkür ederim..

Kalın sağlıcakla
Bir gün ünlü olacağına inanan, hayali ve de gerçekçi Ucuzcu Bekir Abi'niz...

















Ucuzcu Bekir der ki:

Her türlü yorumunuz kabulümdür, yeter ki incitecek bir şey söylemeyin..

2 yorum:

Hakaret içermedikten sonra her yorum kabulümdür.