11 Eylül 2013 Çarşamba

Ucuzcu Bekir'in biber gazıyla imtihanı!


By on 9/11/2013 01:00:00 ÖS

mahallede-gaz
bizim-mahalleye-atilan-biber-gazlari
Sevgili dostlarım, kaç yaşına gelmiş bir adamım, ömrümde hayatımda hiç biber gazı yememiştim. Gaz yedim dediysem de sakın yanlış anlamayın.. Bu biber gazı denilen şey öyle tabağa konup kaşıkla falan yenmiyor. Basbayağı ciğerlerine, ağzına, burnuna, gözüne anında kaçıyor insanın. İsteyerek yemedim yani, zorla yedirdiler.. Hani inatçı anneler mızmız çocuklarının burnunu kapatır, bağırta çağırta zorla ağızlarına mama tıkıştırırlar ya, o hesap işte.. Zorla yedirdiler bana da biber gazını..  Ben biberin kırmızı, acı ve etli olanını severim oysa ki; mesela kuru fasulyenin yanında çok iyi gider. Ama inanın kimse sormadı bana dün gece, biber gazımı kırmızı mı isterim yoksa yeşil mi, yanında başka ne arzu ederim diye!  Evde uyukluyordum kanepede, camlar açık haliyle.. Uykumda yedirdiler anlayacağınız hem de gecenin bir vaktinde..
Bizim mahalle güzeldir, huzurludur diye övünüp dururdum. Dün gece mahallemize panzer bile girdi a dostlarım benim!  Bizim yazar uyuyordu, gazın en acı yerine denk gelemedi.. Gürültüye uyandığında zaten benim gözlerim kan çanağına dönmüştü, evin içine yayılmıştı gazın kokusu.. Yazar ödlektir bizim, Allah'tan uyuyordu.. 
Sabaha kadar sokaktan çatışma sesleri geldi. Ne yalan söyleyeyim, koca göbeğimden, yaşımdan başımdan utanmadım, arka odaya kaçtım.. Can korkusu hiç bir şeye benzemiyor; ne yaş dinliyor, ne de karizma..
"Ah be polis kardeşler" dedim kendi kendime, "ne istediniz gece yarısı güzelim mahallemizden?" Biberimizi kendimiz alırdık manavdan, niye zahmet edip bunca masrafa girdiniz? İlle de damardan biber gazı alalım, vitaminlenelim diye niye hem kendinizi hem de bizi strese soktunuz?
Şimdi hal böyle olunca bende sizi güldürecek hikayeler anlatmaya derman da kalmadı... Yazar beş karış suratla oturmuş kara kara düşünüyor bir köşede zaten! Ah be keşke bunlar olmasaydı da yine bana "tembelsin, kendini çok övüyorsun, entel ol biraz!" diye laf çarpıtsaydı! Yazarın bu mutsuz halleri inanın içimi parçalıyor. "İnşallah bu gece de böyle şeyler olmaz, eski neşeli hallerimize döneriz" diye  dua ediyorum.. Ne yapabilirim ki başka, nihayetinde ben de kendi halinde bir sanal esnafım değil mi ama!

Neyse dostlarım, bu gün size "dükkanıma gelin, dükkanıma gelmezseniz bak küserim!" diyecek bile halim yok maalesef.. Oysa dün planlamıştım, size dükkandan hoşunuza gidecek şeylerin resimlerini gösterecektim! Gazlandım, gazaya uğradım, gaza gelip dükkanı düşünecek hal mi kaldı bende...

Gazsız, panzersiz, tomasız, huzurlu bir hayatınız olsun..
Kalın sağlıcakla..
Gazlı ve de cazlı Bekir Abi'niz..






Kalın sağlıcakla ..

Ucuzcu Bekir der ki:

Her türlü yorumunuz kabulümdür, yeter ki incitecek bir şey söylemeyin..

8 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Umarım bir an önce biter bu olaylar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitecek gibi görünmüyor, bu gidişle gaz bağımlısı olacağız gibi:(

      Sil
  2. Bu gaz bir harika be Bekir abi. Bizim burada hiç atmıyorlar çok cimri buranın polisleri. Atsalar atsalar biberin üst kısmındaki çöpünü atarlar. Biber atmıyorlar ki gazını alalım. Tek aldığımız gaz, doğalgaz. Onda da para gidiyor. Burada kim vermiş ki bedava biber gazını?...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Site Yöneticisi kardeşim, istiyorsan buyur gel, tadına bak! Ama emin ol hiç beğenmezsin!

      Sil
  3. Şakayla karışık yazmışsınız ama yaşadıklarınız gerçek, öyle anladım.
    biber gzaı çok uzaklarda bile olsa gözleri ve boğazı yakıyormuş diye duydum.
    İnsanlara evlerinde bile huzur bırakmadılar, şimdi gazlarını da evlerin içine kadar soktular demek.

    Geçmiş olsun. Bir daha olmasın.
    Bitsin artık bu tomalar, panzerler, akrepler.
    Gencecik fidanların ölümleri bitsin. Yeter!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne yazık ki gerçek:( Sabah nefes almak için camı kapatmak zorunda kaldım düşünün!
      Sağolun iyi dilekleriniz için. Bu Bekir neler gördü geçirdi, bunları da geçirecek elbet..
      Umut fakirin ekmeğidir demişler, umutlarımız sönmesin yeter ki..

      Sil
  4. Biber gazını keyfinden sıkmıyor polis..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acaba siz de benim gibi gece ikide evinizde uyurken biber gazı ile uyansaydınız aynı şekilde yorum yapar mıydınız merak ediyorum.. Sadece biraz empati kurabilsek, sadece biraz kendimizi başkalarının yerine koyabilsek hayat ne kadar güzel olacak aslında, neyse bu sizin yorumunuz tabii ki.. Burada sizinle tartışacak değilim bu konuda. Sadece yaşadığım bir olayı anlatmıştım, keşke "geçmiş olsun" diyebilseydiniz...

      Sil

Hakaret içermedikten sonra her yorum kabulümdür.