30 Temmuz 2013 Salı

Nerede o eski bayramlar mirim?


By on 7/30/2013 04:59:00 ÖS

Tatilim uzun sürdü biraz, ee insanın sanal dükkanı olunca, işi de internette olunca gönlünce ve uzun tatil yapabiliyor. Biraz bloğu ihmal ettim farkındayım. Merak etmeyin, bundan sonra her gün yazılarımla yanınızda olacağım.
 Bu gün biraz eski bayramlardan söz etmek istiyorum. "Nerede o eski bayramlar" diyeceğimi sanırım anladınız. Evet ya, çocukluğumuzun bayramları mı çok güzeldi, yoksa çocuk olduğumuz için bayramlar mı bize güzel gelirdi? Ya da artık bayram demek, tatil demek olduğu için bayramların anlamı kalmadı mı? Yorum sizin ama bence hepsi.. 
Biz çocukken bayram demek, yeni giysiler demekti. Öyle adım başı mağaza yoktu, alış veriş demek, ihtiyaçları karşılamak demekti. "Bunu da beğendim, bunu da alayım; yok bu tişörtün üç renginden birden alayım.." gibi davranışları bilmezdik. Benim çocukluğumda şeker bayramları yaza, kurban bayramları da kışa denk gelirdi. Yani şeker bayramında yazlık, kurban bayramında kışlık giysiler alırdık. Almazdık da pek aslında, becerikli annelerimiz dikerdi çoğunlukla..
Tüketim azdı, aslında tüketilecek fazla bir şey de yoktu.. Ama mutluyduk, elimizde olanın değerini bilirdik.
Şimdiki çocuklar, bir oda dolusu oyuncakla bile mutlu olmayı beceremiyor. Bizlerse bir tahta arabayla, bir bez bebekle mutlu olurduk. Hatta oyuncaklarımızı yıpratmaz, geriden gelen kardeşlerimizin de aynı oyuncaklarla oynayarak büyüdüklerine şahit olurduk.. 
Nostaljiye takılınca anlatacak o kadar çok şey oluyor ki, biraz da hüzünleniyorum..Varsa güzel bayram anılarınız çocukluğunuzdan kalma, paylaşın mutlu olurum..
Bu arada bayram için hediye almak isterseniz, dükkana da beklerim, çook güzel sürprizlerim var.. Mesela işte bu.. Dükkanın yolunu bilmeyenler için söyleyeyim;  ucuzcubekir.com'a buradan gidiliyor..
parfüm-kampanyası
Kalın sağlıcakla..

Ucuzcu Bekir der ki:

Her türlü yorumunuz kabulümdür, yeter ki incitecek bir şey söylemeyin..

2 yorum:

  1. Şimdi, o fotoğraf var ya, post için olan şekerler, benim çocukluğumun şekeri onlar. renk renk kutuya dizelerdi,bayılırdım. Geçen gün bizim pastane de gördü atladım aldım, hatta bu gece yedim. Çantamda unutmuşum:)Bence eski bayramlar değil de , çocukluğum nerede diyebiliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ne güzel şekerlerdi değil mi:) Aslında haklısınız, çocukluğumuz ne güzeldi:)

      Sil

Hakaret içermedikten sonra her yorum kabulümdür.